Primaria si consiliul local Negresti

Switch to desktop Register Login

INFORMARE privind sprijinul acordat de Primăria Negrești prin Direcția de Asistență Socială familiilor/ persoanelor singure aflate în situție de necesitate pe fondul pandemiei create de răspăndirea COVID-19, pe perioada decretată ca stare de urgență

Pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în situație de necesitate, pe fondul pandemiei create de răspândirea COVID-19, a fost suplimentat bugetul Direcției de Asistență Socială Negrești cu 20.000 lei, din bugetul orașului Negrești, pentru susținerea financiară a cheltuielilor pe care instituția le va face pentru aplicarea măsurilor de combatere și prevenire a răspândirii cu coronavirusul COVID-19.

 

Fondurile primite de Direcția de Asistență Socială Negrești vor fi folosite pentru acordarea unor ajutoare de urgență familiilor/persoanelor singure aflate în situație de necesitate, pe fondul pandemiei create de răspândirea COVID-19, pe perioada decretată ca stare de urgență.

Aceste ajutoare de urgență vor putea fi acordate persoanelor care îndeplinesc următoarele condiții:

- sunt persoane/familii domiciliate în Negrești și se află în izolare/autoizolare la domiciliu ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID – 19, înscrise pe listele persoanelor care au intrat în țară (sau sunt contacți ai acestora) puse la dispoziție de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare Vaslui, care declară că nu realizează venituri sau ale căror venituri se situează sub 500 lei / lună / persoană (valoarea I.S.R.);
- sunt persoane vârstnice de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și care au solicitat luarea în evidența Direcției de Asistență Socială și ale căror venituri se situează sub 500 lei/ lună / persoană (valoarea I.S.R.).

sau
- persoane/familii fără venituri sau beneficiare de ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei și se află în situație de necesitate creată de COVID-19.

Ajutoarele de urgență vor fi acordate in bani pentru procurare de medicamente, sub formă de pachete cu alimente sau masă caldă.

Menționăm că, in prezent, cu sprijinul Filialei de Cruce Roșie Vaslui și a agenților economici din Negrești, un număr de 31 de persoane afectate de această situație primesc zilnic o masă caldă.

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei. Copyright @2017-2020 Primăria Oraşului Negreşti

Top Desktop version