Teritoriul administrativ al oraşului Negreşti este situat în partea de Nord – Vest a judeţului Vaslui la limita acestuia cu judeţul Iaşi.
Se învecinează la Nord cu judeţul Iaşi, la Vest cu comuna Todireşti, la Sud cu comuna Oşeşti şi la Est cu comunele Vultureşti şi Rebricea.
Oraşul Negreşti este aşezat în bazinul hidrografic al Râului Bârlad, în regiunea deluroasă a Podişului Central Moldovenesc din Podişul Bârladului.
Oraşul Negreşti grupează în jurul său şase sate aparţinătoare:
Satele aparţinătoare îşi păstrează caracterul preponderent rural.
Acestora li se aplică reglementările legale în vigoare specifice mediului rural. Localităţile aparţinătoare sunt părţi integrante ale oraşului.
Căzăneşti – sat aparţinător, este amplasat în partea de Nord - Est de oraş, satele Parpaniţa şi Glodeni în partea de Est a oraşului, satul Cioatele în partea de Sud - Vest, satul Valea Mare în partea de Sud şi satul Poiana în partea de Sud – Est a oraşului Negreşti.
Oraşul Negreşti este persoană juridică de drept public, el are patrimoniu propriu şi capacitate juridică deplină. Unitatea administrativ - teritorială poate intra în raporturi juridice cu alte autorităţi sau instituţii publice, cu persoane juridice române sau străine, indiferent de natura acestora, precum şi cu persoane fizice, în condiţiile legii.
Teritoriul administrativ al oraşului Negreşti ocupă o suprafaţă de 6.110 ha, din care, suprafaţa totală a intravilanului este de 676,84 ha, defalcat după cum urmează:
Suprafaţa întregului teritoriu ce aparţine oraşului şi satelor aparţinătoare este reprezentată astfel:
STEMA ORASULUI:
Stema orașului Negrești se compune dintr-un scut triunghiular de aur cu marginile rotunjite, cu bordură neagră, având în mijloc un vultur negru cu ciocul și ghearele roșii.
Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu 3 turnuri crenelate.
Semnificațiile elementelor însumate:
Coordonate: 46°83′N, 27°43′E
Atestare documentară:
Localităţi componente:
Suprafaţa: 61,03 km2
Populaţia: 10515 locuitori (anul 2014)
Densitate: 172 loc/km2