Primaria si consiliul local Negresti

Switch to desktop Register Login

Anunț privind campania de vaccinare antirabică obligatorie

Unitatea Administrativ-Teritorială a oraşului Negreşti, judeţul Vaslui informează populaţia asupra faptului că, în luna octombrie a acestui an a început CAMPANIA DE VACCINARE ANTIRABICĂ, acţiune care face parte din programul strategic naţional de combatere a bolilor transmisibile de la animal la om.

 

Vaccinarea este GRATUITĂ ŞI OBLIGATORIE şi se poate efectua INDEPENDENT DE MICROCIPAREA ANIMALELOR.

Prin Decizia nr.23/2018, Curtea Constituţională a decis că sintagma „numai după identificarea acestora”, cuprinsă în articolul 134 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, prin raportare la teza întâi a acestui articol, referitoare la „acţiunea de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân” este neconstituţională.

Pe raza oraşului Negreşti, judeţul Vaslui, medicul veterinar de liberă practică, concesionari ai serviciilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, aprobate prin Ordinul ANSVSA nr.35/2016 este doamna MIHALACHI LUCIA, conform informaţiilor transmise de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Judeţul Vaslui.

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei. Copyright @2017-2020 Primăria Oraşului Negreşti

Top Desktop version