Primaria si consiliul local Negresti

Switch to desktop Register Login

Informare cu privire la combaterea buruienii ambrozia

banner ambrozia

Având în vedere noile modificări ale Legii nr.62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia prin Legea nr.129/2020, intrată în vigoare în data de 18.07.2020, vă înștiințăm cu privire la obligațiile ce vă revin în conformitate cu prevederile Art.1 alin.1:

Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

 

Față de cele prezentate vă rugăm să ne sesizați de îndată ce identificați amplasamente cu buruiana ambrozia printr-o adresă depusă la registratura Primăriei orașului Negrești.

Nerespectarea prevederilor cu privire la efectuarea lucrărilor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane, de către proprietarii sau de terenuri se sancționează cu avertisment.

Constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei. Copyright @2017-2020 Primăria Oraşului Negreşti

Top Desktop version