Primaria si consiliul local Negresti

Switch to desktop Register Login

Informare cu privre la noul program de furnizare a apei potabile

În luna septembrie au avut loc mai multe întâlniri de lucru între conducerea primăriei, reprezentanți ai Consiliului Local și reprezentanții unităților de învățământ din orașul Negrești în care s-a analizat stadiul de pregătire a unităților de învățământ pentru începerea anului școlar, în condițiile în care acestea trebuie să aplice măsuri de prevenție și protecție sanitară astfel încât să se asigure desfășurarea activității didactice în condiții de siguranță epidemiologică.

În urma discuțiilor purtate a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care s-a propus transferul din bugetul local al orașului Negrești a sumei de 152.320 lei pentru susținerea financiară a cheltuielilor pe care instituțiile de învățământ le vor face în vederea achiziționării echipamentelor de protecție medicală sau în vederea dotării elevilor cu echipamente mobile IT de tipul tabletelor pentru uz școlar, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura în siguranță, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-Cov-2.

 

Proiectul de hotărâre a fost dezbătut în ședința Consiliului Local de vineri, 11 septembrie 2020 ora 11.00, cetățenii pot urmări filmarea ședinței pe canalul de Youtube al primăriei, unde sunt publicate filmările ședințelor Consiliului Local Negrești începând cu luna septembrie 2019.

https://www.youtube.com/channel/UCXrqdYpFSjqGoXE-cY3NfYQ

La ultima ședință de lucru, ce a avut loc la sediul primăriei în data de 09 septembrie, a fost invitat și domnul dr. ing. Constantin Dorobăț, Director tehnic al SC AQUAVAS SA, în vederea găsirii de soluții pentru asigurarea furnizării apei potabile pe perioada cursurilor școlare. În urma acestei întâlniri SC AQUAVAS SA a luat decizia de a modifica programul de furnizare a apei potabile în oraș și satele componente, noul orar începând cu 14 septembrie va fi 07.00 – 19.00.

Pentru menținerea posibilităților de asigurare a apei potabile prin rețeaua publică, SC AQUAVASA SA a venit și cu soluția reactivării a 2 puțuri săpate existente (în incinta Centrului Școlar de Educație Incluzivă și a Locuinței Protejate de pe strada Vasile Alecsandri), costurile investiției sunt estimate la 68 000 lei și care s-a solicitat să fie asigurate de către orașul Negrești.

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei. Copyright @2017-2020 Primăria Oraşului Negreşti

Top Desktop version