Primaria si consiliul local Negresti

Switch to desktop Register Login

Informare cu privire la noile facilități fiscale pentru anul 2020 aprobate în ședința Consiliului Local Negrești din 18 noiembrie

banner facilitati 2020Consiliul Local Negresti a aprobat noi facilități fiscale pentru anul 2020, în contextul pandemiei!

În ședința ordinară a Consiliului Local Negresti din 18 noiembrie s-a aprobat proiectul de hotărâre propus de primarul RUSU Petru-Cristinel cu privire la acordarea unei noi serii de facilități fiscale pentru anul 2020 persoanelor juridice.

Vă prezentăm, succint, reducerile care se pot aplica persoanelor fizice sau juridice pentru acest an, ca urmare a aprobării în unanimitate de către Consiliul Local a propunerilor făcute de primarul RUSU Petru-Cristinel în ședință:

 

Reducerea cu 50% a impozitului anual pentru proprietarii/utilizatorii clădirilor nerezidențiale care au fost obligați, potrivit legii, să-și întrerupă total activitatea economică în perioada în care s-a instituit starea de urgenta sau care dețin certificatul pentru situații de urgență.

Scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARSCoV-2 utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică.

Reducerea cu 50% a taxei pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației de funcționare prevăzute în Anexa nr. 1, Capitolul V (art. 475, alin. 3) din HCL nr. 34/2019 pentru persoanele fizice/juridice care desfășoară activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.

Hotărârea Consiliului Local nr 34/2019 poate fi consultata in întregime accesând următorul link:

https://negresti.ro/cuantum-impozite-si-taxe

Aceste facilități fiscale se acordă la cerere, celor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate prevăzute în procedura aprobată de Consiliul Local Negresti în ședința din data de 18.11.2020:

Procedura poate fi consultată în întregime accesând următorul link:

https://negresti.ro/consiliul-local/hotararile-consiliului-local/hotarari-c-l-2020/2919-hcl-nr-93-din-18-noiembrie-2020-acordarea-unor-facilitati-fiscale-la-plata-impozitelor-si-taxelor-locale-pentru-anul-2020/file

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei. Copyright @2017-2020 Primăria Oraşului Negreşti

Top Desktop version