Primaria si consiliul local Negresti

Switch to desktop Register Login

În atenţia persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau întreprinderilor familiale

Persoanele juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale care funcţionează pe raza oraşului Negreşti, care au nevoie de forţă de muncă şi care doresc să contracteze ca zilieri persoane apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social, se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială din oraşul Negreşti.

 

Această nouă activitate deste disponibilă ca urmare a modificărilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat prin Legea 192/2018, scopul modificării fiind acela de a valorifica forţa de muncă locală. În baza acestor prevederi, DAS Negreşti va întocmi planul de activităţi sezoniere în funcţie de solicitările primite de la persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individale sau întreprinderi familiale care au nevoie de forţă de muncă şi funcţionează pe raza unităţii administrativ-teritoriale.

Concret, persoanele juridice care au nevoie de forţă de muncă pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere vor transmite o cerere în scris la sediul instituţiei situat oraşul Negreşti, str. Păcii, nr. 1 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., precizând activitatea pentru care au nevoie de zilieri, numărul de lucrări solicitaţi şi perioada de desfăşurare a activităţii respective. Termenul de depunere al acestor solicitări este data de 20 a lunii pentru luna următoare. Ordinea de satisfacere a cererilor va fi în funcţie de cerinţele acestora ţinând cont de aptitudinile persoanei apte de muncă.

Trebuie precizat faptul că modificările legislative prevăd şi remunerarea zilierilor pentru activitatea desfăşurată. Remuneraţia, norma de lucru, precum şi alte obligaţii şi îndatoriri se stabilesc prin negociere directă între beneficiarul de lucrări şi persoana care prestează activitatea, în condiţiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activiăţi cu caracter ocazional desfăşurat de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Legislaţia în vigoare specifică şi faptul că, în cazul în care un beneficiar refuză două oferte de activităţi sezoniere, acesta îşi pierde dreptul la ajutor social începând cu luna următoare constatării acestui caz. Respectivul cetăţean poate solicita din nou obţinerea ajutorului social doar după o perioadă de 12 luni.

La inceputul lunii octombrie în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială se aflau 116 de persoane, beneficiare de ajutor social, apte de muncă care au obligaţia de a presta acţiuni sau lucrări de interes local, însă numărul acestora poate varia. Precizăm că întâietate are efectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii prevăzute în Legrea 416/2001 şi ulterior activităţile sezoniere.

Director Executiv DAS

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei. Copyright @2017-2020 Primăria Oraşului Negreşti

Top Desktop version